Tuesday, June 27, 2017

Hiiumaa - Keinamehe Eit 5E

Nimi: Hiiumaa - Keinamehe Eit 5E
Päritolu: Eesti (Kärdla)
Taara: Klaas 0,5L
Alkohol: 5,4%
Algvirde tihedus: pole antud.
Tüüp: Meeõlu
Hind: 3€ (pant hinnas)
Eelhäälestus: Selle õlle eelkäija Käinamehe Mihine oli täitsa meeldiv õlleke. Ootus on kõrgel.
Värvus: Merevaigune. Pruunikas.
Vaht: Hoiab eeskujulikult mütsi peas.
Maitse: Hmm meenutab oma eelkäiajta küll. Küllaltki tummine maitse, aga mesi mängib hästi meeldivalt taustal, ei tule kärjega näkku virutama. Täitsa korraliku kehaga ja meeldiv meeõlleke. Võib endiselt ette võtta.

Kokkuvõte: Väga meeldiv et härrad on suutnud asja enamvähem taastada. Hiiumaa õlut pole meiekandi kaubandusvõrgus endiselt eriti näha. (Siin seal ikka on) Hinne 4.

Huvitav fakt: Õlles on kasutatud Hiiumaa mett.

Pudelil ka väike jutuke: "Kord teinud keinamees, kellel oli ahne vanamoor endale õlut ja pand natuse mett sinne sisse. Jutud keinamehe imeõllest akkasd kärmelt levima. Õlu sai valmis ja jenuseid jagus keinamehe õue peele ikka mihesti. Keinamees tegi aidaukse lahti ja ütles uhke eelega: "Jooneebee mis ta siit tuli." Ronis siis aita, et meestele möned kapad tuua. Oli tükk aega vakka ja siis karjus: "Korradi eit viis ölle ee!" Külamehed kehitasid õlgu ja ütlest keinamehele: "Joomeneemejelle!"

Hiiumaal kadakad ja kaunid naised sahistasid, et selle õlle lugu olevat järgmine. Käinamehe Mihine oli kuidagi valesti läinud tegu, aga jube hää kukkus välja. Noh ja siis sel aastal üritasid nad taastada seda retsepti, mis eelmine kord oli kogemata juhtunud.  Lugu on selline , aga mine neid Hiidlasi ja nende jutte tea. ;)

Tootja infot: http://hiiumaabrewery.ee/

No comments:

Post a Comment