Monday, November 6, 2023

Hiiumaa Pruulikoda - Paradiis

Nimi: Hiiumaa Pruulikoda - Paradiis
Päritolu: Eesti (Kärdla)
Taara: Klaas 0,5L
Alkohol: 4,6%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Laager  / Pilsner
Hind: 2,79€ + pant
Eelhäälestus: No nende Ehapuna oli küll väga meeldiv üllatus. Oivaline punane laager. Ootused on sellega seoses päris kõrgetele tuuridele krutitud. Ootan maitsvat pilkut.
Värvus: Kuldne
EBC: ?
Vaht: Kena mütsike tekkis, aga vajus üpris kiirelt kirmeks.
IBU: ?

Aroom: Aroom on laager õllele kohaselt tagasihoidlik. Lihtsalt veidi humalat ja pilkule omane selline kerge oa lõhn.

Maitse: No iseenesest on maitse klaar. Aga kohe on tajuda ka see, et see maitse on väga õhuke. Aga see vähese poolne maitse on iseenesest täitsa viisakas. Kui võrrelda pruulikoja eelmise tulemisega, siis kindlalt nende keskmisest tublisti üle. Järelmaitsena viskab täitsa meeldiva mõrkja tunnetuse suhu. Keskmisest masspilkust parem, aga noh olemuselt ja hinnaklassilt on tegemist ikkagi väiketootja õllega. Seega võib tõdeda, et korralik tulemus, aga ei midagi erilist.

Kokkuvõte: Igati aus õlleke, aga selle raha eest on võimalik ka paremaid leida. Siiski ütegi viga ma tema juures ei märka. Ning proovida võib seda julgesti, aga tõenäosus, et ma teda ise veel ostan on väike. Samas kui Hiiumaal mõni baar või söögikoht teda pakuks oleks see täitsa kaalutav ja kindlasti eelistaksin teda mõnele suurtootja tavalisele laagrile. Korralik, aga tavaline. 

Hinne: 4

Huvitav fakt: FB leht tundub neil sama olema, mis oli sellel eelmisel pruulikojal, mis samas kohas tegutses. Pudelil on Hiiumaa kaart ja sel korral räägitakse Kärdla lähedasest arteesiavee kaevudest.  Huvitav, ka see õlleke on Tšehhi õlle taaras. Partii on vist: 08-23 

Tootja infot: Koduleht puudub.

No comments:

Post a Comment