Sunday, February 13, 2022

Афанасий - Крафтовое (Afanasy - Kraftovoe)

Nimi: Афанасий - Крафтовое (Afanasy - Kraftovoe)
Päritolu: Venemaa (Tver)
Taara: Klaas 0,75L (patent kork)
Alkohol: 4,5%
Algvirde tihedus: 11%
Tüüp: Laager? Pale Ale?  Untappd andmetel: American IPA.(Aga sellega ma ei nõustu)
Hind: 2,40€ + pant
Eelhäälestus: No näeb edev välja suur patentkorgiga pudel. Ehk on midagi ikka väärt ka. Nimi viitab nagu käsitöö õllele.
Värvus: Kuldne
EBC: ?
Vaht: Selline kerge vahumüts püsib üpris hästi.
IBU: ?

Aroom: Aroomi järgi peaksin teda pigem lihtsaks laagriks. Äärmisel juhul ka Pale ALE. Selline kergelt humalane ja veidi pärmine. Veidi meenutab Alexandrit.

Maitse: Selline klaari maitsega lihtne laager ta ongi. Lõppmaitses on ka veidi sellist määrdunud klaasi veidi robustset nüanssi. Kuigi pean tunnistama, et mulle see isegi meeldib, sest see annab talle mingi sellise toreda omapära. Ehk siis lihtsasti joodav hele õlu.

Kokkuvõte: Lihtsasti joodav normaalse maitsega õlleke. Kuna pudelil, ega ka kogulehel pole õlle tüüpi määratud, siis ma ise arvan, et tegu on lihtsa laagriga. Aga peab tunnistama, et see on täitsa joodav isend. Klaar ja kergelt magusa varjundiga. Gurmeeks just ei kisu, aga nina pole ka põhjust krimpsutada. Igati aus janu kustutamise õlu.

Hinne: 4+

Huvitav fakt: Tootja pole kuhugi konkreetset õlle tüüpi andnud. Ainus määratlus on hele ja pastöriseeritud.  Pudelil on ka kiri Limited Edition, tunnen ennast kohe veidi erilisemana.

Tootja infot: https://www.afanasy.ru/products/catalog/alcohol/pivo-kraftovoe/

No comments:

Post a Comment