Saturday, July 20, 2019

Hiiumaa - Aarete saar

Nimi: Hiiumaa - Aarete saar
Päritolu: Eesti (Kärdla)
Taara: Klaas 0,5L
Alkohol: 5,6%
Algvirde tihedus: pole antud
Tüüp: Hele laager.
Hind: Sõber Paul tõi sünnipäevaks. Aitäh.
Eelhäälestus: Seni pole Hiiumaa õlletehase nime alt veel ühtegi väga head õlut leidnud. See tundub uus olema. Ehk on lootust.
Värvus: Helepruun (kergelt hägune)
EBC: ?
Vaht:  Erinevalt paljudest varasematest Hiiumaa õlledest ei kippunudki see kohe peale avamist pudelist välja. Vaht sisuliselt puudub.
IBU: ?
Aroom: Aroom on selline... kardemon? Pudel kinnitab, et ongi.
Maitse: Oh jahhh. Äärmiselt imelik olematu gaasiga vedelik. Kardemoni maitset on tunda.... ja ongi kõik. Imelik vedelik.

Kokkuvõte: See on küll Hiiumaa õlletegemise traditsiooni mõnitamine. Peaaegu iga Hiiu taat suudaks ilmselt parema õlle valmis teha. Kurb. Hiiumaa õlletehase mehed peaksid kiiresti midagi ette võtma. See oleks ju nii äge kui lähed saarele ja nõuad kohalikku õlut. Antud hetkel pigem väldid seda.

Hinne: 1

Huvitav fakt: See oli ikka päris halb.Tase on liikunud pidevalt allapoole. Iga uus õlu on törts kehvem. Selle Brändi parimaks õlleks jääb "Käinamehe Mihine" mis oli tõesti hea õlu. Aga kohalikud teadsid rääkida, et see tegu oli luhta läinud, aga pandi ikka letti. No ja näed parim tulemus saavutati kogemata. See on mõtlemise koht.

Tootja infot: Kodulehe domaini on nad ka ära andnud. Kõlab luigelauluna. :(


Lisa: Ilmnes, et paar päeva enne seda postitust oli Hiiumaa õlletehas pankrotti läinud.

2 comments: