Friday, November 10, 2017

Lehe - Suur India

Nimi: Lehe - Suur India
Päritolu: Eesti (Keila)
Taara: klaas 0,33L
Alkohol: 7,0%
Algvirde tihedus: 16,3%
Tüüp: IPA
Hind: 1,69€ + pant
Eelhäälestus: Lehega on olnud nii ja naa. Väike India erilist elamust ei jätnud.
Värvus: Pruun
EBC: 20
Vaht: Müts kadus kiirelt peast kihike säilib.
IBU: 90
Maitse: Ohoo. On küll ikka paras mõrumann. Tõeliselt tugeva mõrkjusega õlu. Samas ei paista selle tõttu ilmselt kangus keelde. Ei noh tegelt pole ju viga. Kannatab juua küll, õigemini mekutada. Minule on see mõru grammike liig.

Kokkuvõte: Täiesti joodav õlu. Mõru õlle sõbrad võivad koju ta vedada küll. Mina eelistan siiski lahedamalt libisevaid tooteid. Hinne 3+.

Huvitav fakt: Ilmselt üks mõrumaid õllesid, mida olen proovinud.

Pudelil tekst: "India Pale Ale on üks suur rännumees. Juba 18. sajandil eksporditi seda kanget ja humalast õlut Inglismaalt Indiasse. Ajapikku eksport vaibus ja möödunud sajandi keskpaigaks oli see erakordne õllestiil unarusse vajunud. IPA taaselustasid Ameerika käsitööõllemeistrid 80-ndatel. IPA sündis uuesti kangemana, humalasemana ja populaarsemana kui kunagi varem. Kuuldused sellest suurepärasest õllest jõudsid ka Euroopasse ja nii saabus kadunud poeg suure ringiga koju.
Nüüd on killuke hullhumalast ajalugu selles pudelis sinuni jõudnud. Selles kullakarva õlles peavad pidu Simcoe, Amarillo ja Columbus humalad ja ega millegi muu jaoks siin ruumi jäägi."

Tootja infot: https://www.lehepruulikoda.ee/tooted/suur-india/

No comments:

Post a Comment