Tuesday, November 9, 2021

Saku - Apelsini-Šokolaadi Tume

Nimi: Saku - Apelsini-Šokolaadi maitseline Tume
Päritolu: Eesti (Saku) 
Taara: Klaas 0,5L
Alkohol: 6,0%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Tume Lager
Hind: 1,59€ + pant
Eelhäälestus: Eelmisel aastal välja antud (Plastik)Mandli Tume ei olnud just väga suur nauding. Ehk on vigadest õpitud ja tehtud samm edasi. Kujundus on ju täitsa ilus. Ehki tegemist on kõigest tumeda laagriga, mitte porteriga.
Värvus: Pruun
EBC: ?
Vaht: Vajub täitsa eeskujuliku rahuga.
IBU: ?

Aroom: No apelsin kargab küll kohe ninna, ütleks isegi et apelsinišokolaad. Veidi on tal ka seda kunagise legendaarse Kalevi Apelsininätsu tundmust. 

Maitse: Mis siin salata, apelsin tuleb maitses kohe esimese rünnakrühmana peale ja šokolaadile on jäetud järelväe roll, aga mõlemad on maitses olemas, seega etiketil antud lubadus on täidetud. Ta ei ole isegi häirivalt magus. Tumeda laagrina tal kahjuks väga jõulist keha ei ole. Pigem selline pire üle keskmise. Ühtegi selget viga või maitsevääratust ma ka maitses ei taju. Täiesti joodav väikese omapäraga õlu.

Kokkuvõte: Tundub, et mingi tootearenduse seltskond on vist hakanud aru saama, et kõik õlled ei pea olema lihtsalt keskpärased. No ja mis oluline, saad pudelist seda, mida nimi lubab, kas see meeldima peab on iseasi, aga ma olen pigem meeldivalt üllatunud. Kere võiks ju jõulisem olla ja üldse võiks ta porteri peale tehtud olla. Seda võib täitsa proovida. Kas minust ka korduva ostu tegja saab, selles ma pigem kahtlen. aga tubli katsetuse eest teen kummarduse ikka. 

Hinne: 4+

Huvitav fakt:  Ei tea, kas minu kriitika on mõjunud või milles on asi, aga pudelil pole ühtegi märki E-ainetest. Väike lootus on, et neid polegi lisatud. Pealegi on Saku kodulehele ilmunud klaasi ja serveerimise soovitused ja seegi on väga tervitatav areng. Kas ehk tõesti on õllesuursaadiku tekitamine firmale kasuks tulnud.

Tootja infot: https://saku.ee/et/products/saku/saku-apelsini-sokolaadi-tume/?Ckey=29071

No comments:

Post a Comment