Päritolu: Tšehhi (Liberec)
Taara: Klaas 0,5L
Taara: Klaas 0,5L
Alkohol: 5,2%
Algvirde tihedus: 12%
Tüüp: Laager / Lager
Hind: 1,95€ + pant
Eelhäälestus: Üldiselt peaks Tšehhi laager olema ju märk kvaliteedist.
Värvus: Kuldne
EBC: 10,9
Vaht: Vajus normaalses tempos.
IBU: 32
Aroom: Kerge pärmine aroom.
Maitse: Suhteliselt keskpärane hele laager. Vähemasti on lõppmaitses meeldiv mõrkjus olemas. Lihtne, ent meeldivalt mõrkjas janukas. Laias laastus mitte midagi erilist, kuid see mõrkja olemasolu, tõstab ta hallist massist veidi kõrgemale.
Kokkuvõte: Üllataval kombel oli tume Vamberg isegi meeldivam õlleke. Aga ega tal midagi viga ei ole, meeldiva mõrkja järelmaitsega lihtsapoolne laager. Keskmisest eesti masslaagrist on ta kindlasti üle. Ma kahtlustan, et olen enda maitsemeeled paremate õllekestega juba ära hellitanud. Aga viga pole tal midagi.
Hinne: 4
Huvitav fakt: Světlý Ležák on Kerge Lager tšehhi keeles.
Meie turule jõudnud alles 2020 detsembris, ehk paar kuud tagasi.
Tootja infot: https://www.vamberg.com/2020/12/22/light_lager-bottle/
Algvirde tihedus: 12%
Tüüp: Laager / Lager
Hind: 1,95€ + pant
Eelhäälestus: Üldiselt peaks Tšehhi laager olema ju märk kvaliteedist.
Värvus: Kuldne
EBC: 10,9
Vaht: Vajus normaalses tempos.
IBU: 32
Aroom: Kerge pärmine aroom.
Maitse: Suhteliselt keskpärane hele laager. Vähemasti on lõppmaitses meeldiv mõrkjus olemas. Lihtne, ent meeldivalt mõrkjas janukas. Laias laastus mitte midagi erilist, kuid see mõrkja olemasolu, tõstab ta hallist massist veidi kõrgemale.
Kokkuvõte: Üllataval kombel oli tume Vamberg isegi meeldivam õlleke. Aga ega tal midagi viga ei ole, meeldiva mõrkja järelmaitsega lihtsapoolne laager. Keskmisest eesti masslaagrist on ta kindlasti üle. Ma kahtlustan, et olen enda maitsemeeled paremate õllekestega juba ära hellitanud. Aga viga pole tal midagi.
Hinne: 4
Huvitav fakt: Světlý Ležák on Kerge Lager tšehhi keeles.
Meie turule jõudnud alles 2020 detsembris, ehk paar kuud tagasi.
Tootja infot: https://www.vamberg.com/2020/12/22/light_lager-bottle/
No comments:
Post a Comment